Online kleuren kiezen

Home  >>  Kleur  >>  Online kleuren kiezen

Online kleuren kiezen

Op zoek naar passende kleuren? Welke kleuren passen het best bij elkaar en hoe kan ik het juiste kleurschema toewijzen aan mijn website? We geven enkele links mee.

 

Kleuren kiezen…

 

Kleurbalans, kleurpalet voor 2015

Reloaded heritage, optimistic blends, newborn energy” zegt Sigma in zijn trendforecast 2015. Pantone laat een fris en evenwichtig palet zien. Als het gaat over kleur hebben we het voor het komende jaar over duurzame basics, dicht bij de natuur en kleurbalans. Zachte vitaliteit is wat er nodig is.

Adobe Kuler

Wellicht heb je al eerder gehoord van Adobe Kuler, de extensie en online service om kleurencombinaties te maken en op te slaan, danwel te importeren naar je stalenpalet in Photoshop of Ilustrator. Nu is er ook een aanvullende community service dat via Kuler te bereiken is: Pulse. Met Pulse kun je bekijken welke kleurthema’s van Kuler veel gedownload en gebruikt worden, globaal, maar ook per land, al is het tot nu toe nog beperkt tot USA omdat het een Bètaversie betreft.

Web Colour Data

Bij Web Colour Data kan u de url van de website ingeven waarvan u de kleurencombinatie wilt weten.

Kleuren kiezen uit een 3D schema met Fireworks of photoshop

ColoRotate is een plugin voor Adobe Photoshop en Fireworks waarmee op een innovatieve manier kleuren uit een 3D schema gekozen worden. Sommige vormgevers zullen dit prachtig vinden andere vormgevers zullen het nut niet inzien (afhankelijk van smaak). Bekijk de tour om een idee te krijgen van de mogelijkheden: http://tour.colorotate.org/

Color Hunter

Met Color Hunter kan je snel en eenvoudig kleuren uit beelden halen, handig. Beeld opladen en kleurcodes komen binnen.

Eens over kleuren praten?