Veelgestelde vragen

Vraag en antwood over deze website

Hier kan je meer informatie vinden over de website www.rekenspelletjes.be, is er iets niet duidelijk, lees dan onderstaande zaken. Als het dan nog niet duidelijk is kan je via de contact-pagina ons contacteren.

1) Is deze website echt gratis ?

JA, deze website is een dienst, volledig gratis ter beschikking. Je moet nu wel eerst registreren eer je de spelletjes kan bekijken en afhalen. Dit hebben we toegevoegd zodat we een beter contact hebben met de gebruikers van onze website. Er steekt heel veel tijd in deze website en graag zouden we van deze website een soort van portaal-website maken voor de leerkracht. Natuurlijk merk je op dat er adverteerders zijn op deze website (dat er plaats is om te adverteren), dit omdat webruimte en .be adres geld kosten. Zo hopen we er zelf geen geld te moeten insteken. Een bezoekje naar de sponsers mag altijd en daar zijn we dan ook zeer dankbaar voor !

2) Wat moet ik doen om rekenspelletjes te downloaden ?

Je dient je eerst te registreren in het login-formulier. Dat doe je door op de link registreren te klikken. Je geeft je gegevens in en er wordt automatisch een email verstuurd naar jouw adres (als je dit juist hebt ingevuld). In deze email staat er een”activatie”-link. Als je hierop klikt ben je geregistreerd !
Bij je volgende bezoek kan je dan met je login en paswoord spelletjes downloaden.

3) Mag ik de rekenspelletjes gebruiken ?

De spelletjes mag je gebruiken, maar niet misbruiken. Ze zijn gemaakt met de bedoeling het kind op een aangename manier wiskunde aan te leren. Interessant is om ze uit te breiden, om er zelf ideeën aan toe te voegen. Als je betere ideeën hebt kan je dit melden via de contact-pagina.
Wat niet mag is deze spelletjes op een andere website gebruiken. Een link is een must naar onze website. Bij de minste twijfel kunnen we je toegang blokkeren tot deze website.

4) Is er ook gedacht aan de kinderen zelf ?

Ja, daar zijn we vollop mee bezig. Om echte online rekenspelletjes te schrijven voor de kinderen zelf. We merken dat veel kinderen deze website vinden. Dus kunnen we ze misschien op een educatieve manier bezighouden. De examens zijn een testje, deze staan al onder de link. Maar het is de bedoeling dat daar meer games komen.

Misschien is een samenwerking tussen een andere website een goed idee.

5) Kan ik zelf links plaatsen van interessante websites ?

Ja dat kan ! Als je tijdens het surfen een interessante website tegenkomt, kan deze hier altijd achterlaten ! Als je inlogt verschijnt er een extra menu “Voeg link toe”. Hier kan je je link doorgeven. Een link die natuurlijk moet bijdragen tot deze website. Zo help je anderen in hun zoektocht naar de beste opleiding voor het kind.

6) Kan een PDF worden aangepast ?

Neen, dit kan niet. Maar omdat de vraag al enkele malen is gesteld, zullen we ook Microsoft-word documenten op de website plaatsen van de nieuwe spelletjes.

7) Mag ik zelf spelletjes opsturen ?

Ja, natuurlijk !! Als je zelf ook ideeën hebt, word-documenten met informatie mag je deze altijd opsturen ! Wij passen deze aan en zetten ze op de website.

8) Wordt deze website veel aangepast ?

We proberen zoveel mogelijk tijd te steken in deze website. Naar mate van het mogelijke zetten we zoveel mogelijk rekenspelletjes online. Ongeveer 1 x per maand zullen er dingen bijkomen. Natuurlijk hangt dit ook af van de inbreng van de bezoekers.